FORSIDE


RøDVINE

HVIDVINE

ROSéVIN

SPUMANTE

SPIRITUS - HEDVINE

PORTVIN

MAD TIL VIN

EVENTS

VINGAVER

VIN EFTER PRIS

< 50 kr.
51 - 100 kr.
101 - 150 kr.
> 151 kr.

INFORMATION

Om Italian Wine
Handelsbetingelser
Kontakt os

INDKØBSKURV

II Nespoli 2007 DOC Sangiovese di Romagna Sup. Riserva

Område:Emilia Romagna
Drue:Sangiovese
Holdbarhed:7-10 år
Akohol:13,5%
Duft/smag:Saftig og hylende ren vin, der har en tæt, frugtig kerne domineret af Marasca kirsebær (sure kirsebær’) med krydrede undertoner og fine, modne tanniner.
Gastronomi:Oskekød med stegeskorpe eller pizza.
kr. 139,-
Poderi dal Nespoli.
Sangiovese i denne kvalitet forbinder man vanligvis ikke med Emilia-Romagna, men Poderi dal Nespoli har et par virkelig smukke eksempler i porteføljen, heriblandt ’Il Nespoli’, som er husets bud på en seriøs konkurrent til Toscanas stjernevine. Manden bag utallige 3-glas vine i Gambero Rosso, Giuseppe ’Beppe’ Caviola, er tilknyttet som konsulterende ønolog. Udover at drive sin egen vingård i Piemonte rådgiver Caviola en lang række af topproducenter, især i Piemonte, men altså også nogle få andre udvalgte, heriblandt Poderi dal Nespoli.

Vinen lagres 12 måneder på 2. og 3. års barriques og ser altså ingen ny eg; en filosofi der grundes i ønsket om at lade druen vise sit sande væsen, hvilket giver mening, set i lyset af, at Sangiovesedruens aromaer let overdøves, hvis den får for meget eg eller blandes med andre aromatiske druer.
Resultatet i denne jubelårgang er en saftig og hylende ren vin, der har en tæt, frugtig kerne domineret af Marasca kirsebær (’sure kirsebær’) med krydrede undertoner og fine, modne tanniner fra det perfekt modne druemateriale samt fra de fadafledte tanniner. Fylden og koncentrationen holdes i skak af en fast, frugtig syre, der gør Il Nespoli til fremragende madvin, det være sig til en simpel, velsmagende pizza eller oksekødet med stegeskorpe.
Serveres lidt under stuetemperatur ved 16-17°C - og hvis muligheden foreligger, af Bordeauxglas i mellemstørrelsen.

Il Nespoli er en vin, der både kan nydes ung, men som også har et henlæggelsespotentiale i omegnen af 7-10 år efter høst.

3 glas i gambero Rosso
Bestilling:
Jeg ønsker at bestille antal colli á 6 stk.  
 Læg i indkøbskurv