|
FORSIDE
|
RøDVINE
HVIDVINE
ROSéVIN
SPUMANTE
SPIRITUS - HEDVINE
PORTVIN
MAD TIL VIN
EVENTS
VINGAVER
|
|
|
|
VIN EFTER PRIS
INFORMATION
INDKBSKURV
|
|
|
|
|
|
“Le Roselle” Ripasso Valpolicella Classico Superiore. |
|
|
Område: | | Veneto
|
Drue: | | Corvina Veronse (65%), Corvinone (15%) og Rondinella (20%).
|
Holdbarhed: | | 4-6 år
|
Alkohol: | | 13,5%
|
Duft/smag: | | Røde bær og krydrede aromaer. Blid fylde, kirsebærfrugt, frisk syre og fløjlsbløde tanniner.
|
Gastronomi: | | Stegt kød, men også gerne pizza.
|
|
|
|
|
|
Cantina di Negrar
En elegant enkeltmarks-Ripasso fremstillet i hjertet af Classico-zonen på en sydvestvendt skråning omkring byen Negrar, hvor marken er beliggende i ca. 300 m højde. Vinmarkernes relativt høje alder bidrager et lavt udbytte og dermed større koncentration i den færdige vin. Druerne er de klassiske, nemlig Corvina Veronse (65%), Corvinone (15%) og Rondinella (20%).
Druerne er håndhøstet medio oktober med afstilkning og temperaturkontrolleret gæring og sidenhen lagring på stål til midten af februar, hvor vinen gennemgik en maceration på skallerne fra Amarone-produktionen (Ripasso) i endnu knap 3 uger for derved at ekstrahere mere aroma og fylde. Herefter blev vinen modnet på 3000 liters egefade sluttende med 6 måneders flaskelagring inden frigivelsen til salg fra Cantina di Negrar, som hører til blandt de 'seriøse' producenter i Amarone-zonen.
Resultatet er en rubinrød, meget elegant og ren Ripasso, der ikke stræber efter sødme eller vulgær fylde, men derimod en vin med tiltalende duft af røde bær og krydrede aromaer, mens den i munden optræder med blid fylde, kirsebærfrugt, frisk syre og fløjlsbløde tanniner.
En herlig vin til stegt kød men prøv den også til en god, simpel napolitansk pizza som Marinara eller Margherita.
Serveres af rummelige Bordeaux-glas ved 17°
|
|
|
|
Bestilling: |
|
|
|
|
|
|