|
FORSIDE
|
RøDVINE
HVIDVINE
ROSéVIN
SPUMANTE
SPIRITUS - HEDVINE
PORTVIN
MAD TIL VIN
EVENTS
VINGAVER
|
|
|
|
VIN EFTER PRIS
INFORMATION
INDKØBSKURV
|
|
|
|
|
|
Cantina di Negrar Amarone Classico Valpolicella 2007 |
|
|
Område: | | Veneto
|
Drue: | | Corvina Veronse (65%), Corvinone (15%) og Rondinella (20%).
|
Holdbarhed: | | 3-6 år
|
Alkohol: | | 15,5%
|
Duft/smag: | | Sødmefuld frugt, sorte bær og tørrede blomster og en vifte af sødt krydrede aromaer, mens smagen er særdeles fyldig og krydret med stor krop og massiv mundlængde samt den karakteristiske snert af bitterhed i finalen.
|
Gastronomi: | | Voldsomme kødretter, tørre lagrede ostetyper eller blot meditation.
|
|
|
|
|
|
Cantina di Negrar
Vores Amarone er hentet hos Cantina di Negrar, som trods sin kooperativstatus med ca. 450 tilknyttede vinavlere stabilt henter topanmeldelser i Italiens vinguider.
I oktobers første dage blev druerne til denne Amarone
håndplukket, hvorefter alle klaser blev sorteret og sidenhen lagt til tørre i godt 3 måneder på bastmåtter og små kassetter i husets tørrerum. Den særlige teknik opkoncentrerer sukkerindholdet, mens druerne samtidigt gennemgår en naturlig mikrobiologisk proces i løbet af tørreperioden.
I februar 2007 blev de rosin-lignende druer presset, gæret og macereret i 30 dage. Sidenhen er vinen lagret 1½ år på små barriques af fransk Allier-eg og store 3000 liters fade inden vinen afslutningsvis blev flaskemodnet i ½ år inden frigivelsen.
Vinen er ungdommelig dybrød med en krydret duft præget af sødmefuld frugt, sorte bær og tørrede blomster og en vifte af sødt krydrede aromaer, mens smagen er særdeles fyldig og krydret med stor krop og massiv mundlængde og den karakteristiske snert bitterhed i finalen – uden præg af kogt frugt, som man finder i billigere Amaroner. DenneAmarone Classico bør iltes i en rummelig karaffel et par timer inden serveringen. Serveres ved ca. 17 grader til de voldsomme kødretter eller tørre, lagrede ostetyper.
`Commended`Decanter World Wine Awards
|
|
|
|
Bestilling: |
|
|
|
|
|
|